Genel Konular

Nişanla Düğün Arası Ne Kadar Olmalı?

Nişanla Düğün Arası Ne Kadar Olmalı?

Nişan yapmış veya yapacak olan kişilerin genellikle merak ettiği konulardan birisi olan nişanla düğün arası ne kadar bir süre gerekli ve bu sürede oluşabilecek sorunlar nelerdir, sizlere yön vermesi açısından tüm detayları anlatmaya çalıştık.

Sevdiği kadınla ya da sevdiği adamla ciddi ilişki yaşayan insanlar artık evlenmeye doğru adım atmak isterler. Bu adımın en başında söz yapmak  gelir. Sözlenen çiftler ise evliliğe giden ilk adımı atmış demektir.

Bir yastıkta kocamak, bir çatı altında ömür geçirmek, beraber yaşlanmak, beraber ağlamak, beraber gülmek, evlat edinip onunla eğlenmek gibi birçok güzel eylemi yapmak istenir. Bu adımı resmileştiren ise nişan ve düğündür. Düğün sonrasında alınan evlilik cüzdanıyla artık karı koca olunmuştur ve mutlu bir hayata beraber devam etmenin yemini verilmiştir.

Ancak bu adımı henüz atmayan çiftler bulunur. Ki burada olmanızın muhtemel sebebi de evlilik adımını atarken yürüyeceğiniz yollardır.

Bu yollardan bir tanesi nişandır. Nişan yapıldıktan sonra da son adım olarak düğün yapılır. Ancak bu tarz konularda bilgisi bulunmayan çiftler nişan ile düğün arasında ne kadar olacağını bilemeyebilirler. Bu da kafalarda nişanla düğün arası ne kadar olmalı sorusunu oluşturur. Peki düğün nişandan ne kadar zaman sonra yapılmalıdır?

Düğün Nişandan Ne Kadar Zaman Sonra Yapılmalıdır?

Düğün Nişandan Ne Kadar Zaman Sonra Yapılmalıdır?

Düğün Nişandan Ne Kadar Zaman Sonra Yapılmalıdır?

Öncelikle yeni bir yuva kuracak çiftin birbirini tanımaları ve ailelerinin kaynaşmaları için mutlaka bir süre gereklidir. Ancak bu sürenin ideali var mıdır?

Tartışma konusu zaten sürenin idealinin olup olmadığıdır. Aileden aileye, çiftten çifte göre değişen bu durum için kesin bir süre verilemez. Bu duruma çiftler karar vermelidir. Eğer her iki taraf birbirini ve ailelerini iyice tanıdığını düşünüyorsa, ailelerinin iyice kaynaştığını düşünüyorsa ki aileleri de bu görüşteyse durmanın hiçbir anlamı yoktur. Artık nişana geçilebilir.

Nişan yapıldıktan sonra eğer erkek askere gitmediyse, çiftler ayrı şehirdeyse ve tayin bekliyorlarsa yurtdışında eğitim görülüyorsa bu işlerin beklenmesi gerekir. Ancak bu gibi özel durumlar bulunmadığı takdirde nişandan sonra geçmesi gereken belirli bir zaman dilimi vardır. Burada durum söz ile nişan arasındaki süreden farklıdır. Zaten nişana kadar olan süreden çiftler ve aileler birbiriyle kaynaşmıştır. Şimdi durum yalnızca düğün için gerekli hazırlıklar ve kusursuza yönelmek için gereken süredir. Bu süre özel durumlar olmadığında genellikle 1 yıl kadar olur. 1 Yıl aşılmadan ya da 1 yıllık bir süre zarfında düğünü gerçekleştirmek uygun görülmüştür. Çünkü süre uzarsa bazı sorunlar doğabilir.

Nişan ile Düğün Arası Çok Uzun Olursa

Nişanla Düğün Arası Çok Uzun Olursa

Nişanla Düğün Arası Çok Uzun Olursa

Nişan ile düğün arasındaki süre 1 yıl civarındaysa herhangi bir sorun olmadan düğün gerçekleştirilebilir. Ancak bu süre 1,5 yıl ile 2 yıl arasında olursa bazı sorunlar ortaya çıkabilir.

Bu sorunlar resmi sorunlar değildir. Kişisel sorunlardır. Çünkü düğün hazırlıkları hem çiftler açısından hem de üçüncü kişiler açısından sorunlu geçebilir. Bu nedenle ayrılığa kadar gidebilecek tartışmaları önlemek için stressiz bir ortam gerekir ve süre uzadıkça stres seviyesi ile tartışmalar da artar. Bu durumda süreyi kısa tutup evliliğe yönelmek gerekir.

Bir başka sorun olarak süre uzadıkça ortaya unutulan adetler, örfler, gelenekler, merasimler, seremoniler gibi durumlar çıkacaktır ve 2 yıl 2.5 yıla kadar uzayabilecektir. Bu nedenle de bu durumların ortaya çıkmasından kurtulup mutlu bir yuva kurma adımına bir an önce girişilmelidir. Sonuç olarak müstakbel eşinizle mutlu bir hayat kurma peşindesiniz ve bu hayatı kurmayı uzatmaya da gerek yoktur. Hem birbirini seven iki insan için de bu durum böyledir. Ne kadar erken kavuşulursa o kadar uzun ve mutlu bir hayat yaşanır. Bu nedenle nişan ile düğün arası 1.5 yılı aşmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir