Genel Konular

2022 Hastane Sünnet Fiyatları Ne Kadar? İşte Tüm Detaylar

2022 Hastane Sünnet Fiyatları Ne Kadar? İşte Tüm Detaylar

Günümüzde artık sünnet işlemleri aileler tarafından daha çok özel hastane ve devlet hastanelerinde tercih edilmektedir. Eskiye nazaran eve sünnetçi çağırıp işlem yaptıran hemen hemen kalmadı diyebiliriz. Çünkü hastaneler bu işlem için daha sağlıklı ve hızlı müdahaleler için en uygun yerlerdir. Doğal olarak eve gelen sünnetçi ile özel hastane veya devlet hastanesi sünnet fiyatları farklılık göstermektedir. Bu fiyatlandırmalar özel hastaneler için geçerli olup, devlet hastanelerinde sünnet ücretleri bulunmamaktadır.

2022 Sünnet Fiyatları Ne Kadar?

Sünnet fiyatları devlet ve üniversite hastanelerinde ücretsiz olmakla birlikte, özel hastane ve kliniklerde ise minimum 700 TL’den başlayıp hastanelerin koşul ve hizmetlerine yönelik olarak 7.000 TL gibi rakamlar belirtilmektedir.

Özel Hastane Fiyatları
En Düşük Fiyat 700 TL
En Yüksek Fiyat 5.000 TL
Ortalama 1.000 TL
Özel Klinik Fiyatları
En Düşük Fiyat 1.000 TL
En Yüksek Fiyat 7.000 TL
Ortalama 1.500 TL
Devlet-Üniversite Hastanesi
ÜCRETSİZ

Bu rakamlar Türkiye geneli olarak baz alınmış olup en net fiyatı bulunduğunuz bölgede ki özel hastane ve klinikleri arayarak alabilirsiniz.

Sünneti Özel Hastanelerde Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

  • Olası Travmaların Önüne Geçersiniz: Bazı çocuklar için sünnet olmak oldukça korkulu bir fikir haline gelmiş olup, uzun süre atlatamayacakları bir acı olarak düşünmektedirler. Özelde sünnetin en büyük getirisi ise ortamın bu travmalara karşı hazırlıklı olması, sünnet yapacak doktorların deneyimli olması ve kontrollü bir hizmetin sunulması bu oluşumu büyük oranda engeller veya tamamen ortadan kaldırır.
  • Sağlık Sorunlarında Anında Müdahale: Düşük bir oran gibi düşünülse de bazen sünnet esnasında yapılacak bir hata sıkıntıya sebep olabilmektedir. Bu hatanın ev içerisinde olması gerekli müdahelenin gerçekleştirilmesi için zaman kaybı olması demektir. Hastane ortamında gerçekleştiğinde ise duruma müdahil olabilecek bir çok doktor mevcutta bulunmaktadır.
  • Hijyenik Bir Ortam: Hastane ortamı ev veya diğer sünnet yapılacak ortamlara göre daha temiz ve hijyenik bir ortama sahiptir. Bu sebeple sünnet sonrası bölgede oluşabilecek iltihaplanma, mikrop kapma gibi sorunlar minimize edilmiş veya yok edilmiş olacaktır.
Hastaneye Sünnete Giderken Neler Alınmalı?

Hastaneye Sünnete Giderken Neler Alınmalı?

Hastaneye Sünnete Giderken Neler Alınmalı?

Hastaneye sünnete giderken özellikle temiz çamaşır, bebek bezi, alt silme bezi, çocuklar için pijama ve özellikle onların orada ortamı tehlikeli görmesini engellemek için evdeki oyuncaklarından da olabilir, imkanınız var ise onun sevebileceği yeni bir oyuncak alabilirsiniz. Bu sayede ortama daha hızlı adapte olup, benimseyebilir ve bu da korkusunuz yenmesinde yardımcı olur.

Hastanede Sünnet Bölümü Hangisi?

Hastanelerde sünnet işlemini çocuk ürolojisi bölümü gerçekleştirmektedir. Öncelikle bu konuda uzman olan doktorlar bazı testler gerçekleştirerek sünnete her hangi bir sağlık sorunun mani olup olmadığına bakarak, işlemi gerçekleştirirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir