Genel Konular

Evlilik Kredisi Nedir? Nasıl Alınır? Ve Tüm Şartları Burada

Evlilik Kredisi Nedir? Nasıl Alınır? Ve Tüm Şartları Burada

Evlilik kredisi nedir? Evlenecek çiftlerin en çok araştırdığı kredilerden birisi olan evlilik kredisi nasıl alınır, bu ve daha fazlasını sizlere en ince ayrıntısına kadar anlattık.

Evlilik hayatın en güzel gününü geçirmeyi sağlayan bir birleşmedir. Bu eylemde iki aşık birbiriyle ömür boyu yaşamaya yemin eder. Bir yastıkta yaşlanmayı ve bir çatı altında ömür geçirmenin en büyük adımıdır evlilik.

Bu en büyük adımı geçmek ve yürümek için bazı hazırlıklar yapılır. Düğünün güzel geçmesi için, iyi bir organizasyon için ve daha gerekli her şey için özenle çalışılır ve pek çok ihtiyaç ortaya çıkar.

Bu durumda da doğal olarak paraya ihtiyaç duyulur. Ancak maalesef günümüz şartlarında herkes evlilik masraflarını karşılayamayabilir. Bu durumda da evlilik kredisi ile yardım almak hedeflenebilir.

Evlenmek için gerekli maddi yardımın yapıldığı evlilik kredisi evlilik yapmak için maddi durumu olmayan bireylerin başvurabileceği yollardandır. Özellikle ise işsiz ancak evlenmek isteyen kişiler evlilik kredisine başvurur.

Çok başvurulsa da bu kredinin nasıl alınacağını bilmeyen sayısız insan bulunmaktadır. Bu da kafalarda evlilik kredisi nedir ve nasıl alınır sorularını oluşturur. Peki evlilik kredisi nedir?

Evlilik Kredisi Nedir?

Evlilik kredisi hemen hemen her bankada bulunan bir kredi hizmetidir. Bankalar tarafından yeni evlenecek çiftlere maddi destek sağlamak amacıyla verilir. Düşük faizle geri ödemeli olarak verilen bu kredi evlenmek için gereken parayı sağlar ve daha sonrasında ise zamanla tekrar alınır ve paranın miktarına göre taksit imkanı da sağlanır.

Toplu olarak verilen bu paraya kimi zaman düğün kredisi de denilebilir. Krediyi almak için çeşitli şartları sağlamak gerekir ve şartlar sağlandıysa kredi için başvuru yapılabilir. Peki bu şartlar nelerdir ve krediyi almak için ne yapılmalıdır?

Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Evlilik kredisi almak isteyen bireyler elbette bankalara başvurmalıdır. Bu durumda da her banka ihtiyaç kredisi için kriterler oluşturur. Ayrıca ihtiyaç kredisinin yanı sıra evlilik ya da düğün kredisi adıyla da anılan bu kredi bazı bankalar tarafınca destek uygulamasıyla da verilebiliyor.

Bu uygulamayı sağlayan bankalara başvuru yapılarak uygulamadan yararlanılabilir. Ancak her evleneceğim ve kredi almak istiyorum diyen kişilere kredi verilmeyeceğinden güvenlik için çeşitli kriterler gerekir. Bu kriterler sağlanmadan kredi de elde edilemez.

Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Evlilik kredisinin her kredi gibi kendisine özel şartları bulunmaktadır ve bu şartlar sağlandığı takdirde kredi elde edilebilir. Evlilik kredisindeki şartlar da bu nedenle merak edilmektedir. Peki evlilik kredisi şartları nelerdir?

Evlilik kredisinin şartları bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak bazı şartlar bulunur. Bunlar kredi notunun yeterli olması, hukuki olarak borç takibinin bulunmaması, gelirinin, teminatının ya da kefilinin olmamasıdır. Bu şartlar her bankada her kredi için temel şart olduğu gibi her bankada evlilik kredisi için de geçerli şartlardandır.

Bankalarda evlilik kredisi için resmileşmiş nikah durumları da sunulmalıdır. Bu da yine her bankanın evlilik kredisi için vereceği şartlardandır ve diğer özel şartlar da bulunur. Bu şartların yanında diğer şartlar da sağlandığı takdirde kredi alınabilir ve evlilik için harekete geçilebilir.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi

Devlet Destekli Evlilik Kredisi

Devlet Destekli Evlilik Kredisi

Bazı ihtiyaç kredilerinde devlet desteği de bulunur. Bunlardan birisi de düğün ya da evlilik kredisidir. Yalnız bu desteği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sağlamaz. Resmi bir uygulama olan ‘’Çeyiz Hesabı’’ ile destekli bir krediye sahip olunabilir. Bu kredi için de şartlar bulunur. Bu şartlar belgelerden oluşmaktadır ve belgeler ise şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Gelir beyan belgesi
  • Ücretli çalışanlar için son maaş bordrosunun fotokopisi
  • Serbest meslek sahipleri için son vergi levhasının fotokopisi
  • Emekliler için maaş cüzdanlarının fotokopisi
  • Kira geliri varsa tapu ve kira kontratı fotokopisi
  • Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren herhangi bir hizmete ilişkin olarak işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve başvuranın ismine düzenlenmiş bir fatura aslı
  • 3 ay içerisinde alınmış ikametgah belgesi

Bu belgelere sahip olanlar devlet destekli evlilik kredisi olarak geçen ‘’Çeyiz Hesabı’’ uygulamasından kredi sahibi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir