Genel Konular

Damat Yaka Çiçeği İle Şıklığınıza Şıklık Katın

Damat Yaka Çiçeği

Tarihi oldukça eski zamanlara dayanan damat yaka çiçeği aslında ilk olarak Ortaçağ’da savaşa giden kadınların kocalarının zırhlarına takmasına kadar uzanır. Bu çiçeklerin savaşta erkekleri koruduğuna inanılırdı. 17. Yüzyılda ise ilk kez Fransa’da düğünlerde kullanılmaya başlandı, günümüzde ise bu durum bir moda haline gelmiş, damat ve gelin arasında ki uyumu sağlamak içinde kullanılmaktadır.

Son yıllarda çok popüler olan damat yaka çiçekleri, artık yaka mendillerinin yerini alarak ortaya daha şık ve göz dolduran bir görüntü olmaktadır. Uyumluluğun simgesi haline gelmiş olan damat yaka çiçeği; genelde ya gelinin çiçeği ile ya da düğün konseptine göre seçiliyor. Smokin, kravat ve papyon da kullanılırken fularda genelde ortaya karışık bir görüntü çıkardığı için tercih edilmiyor.

Damat Yaka Çiçeği Nereden Alınır

Damat Yaka Çiçeği Nereden Alınır

Hangi Damatlığa Hangi Çiçek Yakışır

Damat yaka çiçeği seçerken genelde gelin çiçeği ile olan uyum aranır. Gelin çiçeği, damat yaka çiçeği ve düğün konsepti aynı tarzda seçilirse ortaya herkesin gözüne çarpacak bir uyumluluk olacaktır.  Mesela bir kır düğününde genelde gelin çiçeği papatyalardan oluşur ve gelin çiçeği düğün temasına uygun olmuş olur, işte bu noktada damat yaka çiçeği de papatyadan seçilirse ortaya harika bir üçlü uyum çıkacak ve bu da düğüne modern bir hava katacaktır.

Düğünde Yaka Çiçeğini Kimler Takar?

Düğünde damat yaka çiçeğinin yanında yaka çiçeklerini kullanacak başka kişiler de var. Bunlar genelde damadın ve gelinin yakın akrabalarından oluşur. Bu kişilerin yaka çiçeği kullanmasının sebebi düğün boyunca birbirini tanıması içindir. Bunun yanında damat kendisine sağdıçlık yapacak yakın arkadaşlarından da yaka çiçeği takmalarını isteyebilir.

Düğünde yaka çiçeğini sadece damat takmadığı için damadı ayırt etmek için, damadın yaka çiçeği diğer kişilerin taktığı yaka çiçeğinden de farklı olmaktadır. Ayrıca damat yaka çiçeğini takmaya da çok dikkat etmek gerekir ve damat yaka çiçeğini kesinlikle cebe koyulması tavsiye edilmez. Yaka çiçeği sol tarafa, toplu iğne yerine çengeli iğne kullanılarak takılmalı, damadın yakasında herhangi bir büzüşmeye sebebiyet vermemesi için de yaka çiçeğinin hafif olmasına dikkat edilmelidir.